Úvod Základní škola Fotogalerie 2023/2024 Úspěch v celostátní soutěži Pangea

Úspěch v celostátní soutěži Pangea

Do celostátního finále matematické soutěže Pangea se letos probojoval náš žák ze čtvrté třídy Radovan Musil. Už to je velkým úspěchem, do finále postupuje šedesát nejlepších účastníků z každého ročníku, kde se účastní kolem deseti tisíc dětí. Radovan získal v celostátním finále 42. místo. Doposud se žáci naší školy nedostali do celostátního finále. Pangea je významná mezinárodní matematická soutěž, která jako jediná v naší věkové kategorii nabízí možnost potkat se ve finále se stejně starými soupeři z celé České republiky. A finálový den, který probíhá v nové budově Národního muzea, je vždy provázen skvělými zážitky, přednáškami a vystoupeními výtečných hostů.

Při dopoledním bloku v Národním muzeu se ČVUT coby partner letošního ročníku soutěže pro žáky 4. - 9. tříd prezentovalo s vlastním, hojně navštěvovaným stánkem. Další navštěvovaný stánek byl ze ZOO Praha, kde bylo možné si vzít na ruku drobné živočichy. Součástí dopoledne byla krom finálového kola také debata s Vladimírem Kořenem o natáčení Zázraků přírody a křest jeho nové knihy.

Profesor Fakulty stavební Jaroslav Pollert pak v odpoledním programu přednášek v hudebním divadle Karlín vystoupil coby bývalý reprezentant v kanoistice a mistr světa ve slalomu na divoké vodě. Kromě něj - v rámci zaměření letošního ročníku na sport a kinematografii - se prezentovali a s dětmi z celé republiky besedovali tenistka Andrea Sestini Hlaváčková, fotbalista Karel Poborský, mistryně světa v ledolezení a chovatelka ledních mědvědů v pražské zoo Aneta Loužecká a hokejista Jiří Šlégr. Ten také dekoroval úspěšné řešitele medailemi, u nejmladších kategorií spolu s prof. Pollertem, u starších pak se senátorem Jiřím Růžičkou.