Úvod Základní škola Fotogalerie 2022/2023 Erasmus - Lloseta - Mallorca

Erasmus - Lloseta - Mallorca

Prezentovat svou zemi i školu odjelo v březnu na španělskou Mallorcu šest našich žákyň ze sedmé třídy. Děvčata byla ubytována v rodinách jejich španělských spolužaček a program si užívala naplno.

Seznámila se s místní školou v Llosetě, kde se zapojila do výuky. Navštívila přírodní rezervaci, v níž se zájmem vyslechla přednášku o baleárské biodiverzitě. Na univerzitě absolvovala seminář o dopadu klimatických změn na jižní Evropu. Pobyt byl však také aktivní z jejich strany, neboť dívky ve své obci nafotily fotografie dokumentující postupující klimatické změny v České republice. Tyto fotografie byly vytištěny a děvčata je všem účastníkům prezentovala.

Byť ve Španělsku, celý pobyt byl veden v anglickém jazyce. Naše děvčata byla ostatními studenty, rodiči i učiteli oceňována za prestižní úroveň angličtiny, vysokou pracovní morálku a skvělé (milé a příjemné) chování.

České učitelky, které žáky doprovázely, se seznámily se španělským vzdělávacím systémem a nasbíraly inspiraci do svých vlastních hodin.

Přes psychickou i fyzickou náročnost programu byl studijní pobyt krásným a inspirativním zážitkem pro všechny zúčastněné. Blankytné moře, slunečná obloha, stromy obsypané pomeranči a španělská kuchyně byly příjemnou třešničkou na dortu.