Erasmus + Brusel

Brusel je nádherné město. Jednoznačně mi vyrazil dech. Chtěla bych se tam podívat znova. Je tam dost věcí na vidění. A i bruselská atmosféra je jedinečná. V Bruselu můžeme vidět velké Atomium, které je opravdu veliké. Bohužel jsme se v něm nebyli podívat, ale bylo by určitě ohromující. Také je v Bruselu Evropský parlament a Parlamentárium o historii parlamentu. V parlamentu se mluví 24 jazyky, ale států je tam 27.

Mini Europe jsou propracované zmenšeniny významných staveb v Evropě. Je tam zobrazený náš pražský orloj, Eiffelova věž, šikmá věž a mnoho dalších staveb. Také je tam nádherná radnice a okolní domy zdobené zlatem.

Jedna z ikon Bruselu je čůrající chlapeček. Je to bronzová soška chlapečka. A jeho repliky a napodobeniny najdete na každém rohu.

Také velmi významné jsou pro Belgii jejich vafle. Stánků a obchůdků s vaflemi je tam opravdu hodně. Také jsou významné jejich hranolky. Jsou velmi dobré, můžu jen doporučit.

Také v Bruselu najdete katedrálu svatého Michaela a Gudula, Galerie Royales Saint - Hubert. Tato galerie je zastřešená nákupní ulice s obchody.

Brusel byl nádherný a velmi se mi tam líbilo. Všechno na mě působilo pozitivně a moc jsem si to užila.

 

Eliška Nezbedová